Modernt timmerhus vid Uddevallabron

Huset har en vidsträckt utsikt över Byfjorden med en tomt som går ända ned till stranden. Uddevallabron ligger precis bakom. För husägarna Catharina och Håkan Alexandersson var det viktigt med en naturlig husfärg som smälter in i omgivningen. Tjärvitriolen levde upp till alla önskemål.

– Vi tittade först på Järnvitriol, men blev glada när vi istället hittade Tjärvitriolen. Sedan fick vi kontakt med en annan ”mammuthusbyggare” som var nöjd och efter det blev valet enkelt. Kommentarerna som vi har fått är enbart positiva. Alla tycker verkligen att huset har en så fin färg, säger Catharina Alexandersson.

Huset började byggas i februari 2016 när betongelementen till källaren levererades. Huset restes sedan i april och familjen flyttade in vid årsskiftet. Själva målningen gjordes under sommaren och tog sammanlagt två veckor.

– Vi är mest nöjda med hur otroligt lätt det var att måla med tjärvitriolen plus att kulören blev så bra som vi hoppades. Att färgtonen skiftar och ändras över tid beroende på läget är något vi verkligen tycker om med tjärvitriolen.

Därför ska du välja Tjärvitriol:

  1. Färgen är bra för träet och huset
  2. Det luktar gott när man målar
  3. Kulören är otroligt snygg