Rödtjärad stuga på Bolmsö

Mer somrigt än så här blir det knappt. På ön Bolmsö tillbringar Roger Bolin och hans familj många sommardagar i den nybyggda stugan vid Bolmens strand. Och på vintern är det skridskoåkning på sjön som gäller. Rödtjäran var det perfekta valet av färg.

Stugbygget påbörjades 2015 och målades då med rödfärg. – Vi upptäckte rödtjäran på en mässa och insåg att den skulle vara perfekt på vår stuga som har ett utsatt läge vid sjön. Sommaren 2016 målade därför Roger över med rödtjära. Målningen tog ungefär en dag och resultatet blev mycket fint med bra täckförmåga, den djupröda färgen och en härlig doft av tjära, säger Roger Bolin och berättar att de friköpte tomten 2015.

Stugan är på 28 kvadratmeter och fullt utrustad med WC, dusch, kök och fyra bäddar på loftet. Själva platsen har arrenderats av familjen i fyra generationer och tidigare stod det en sjöbod här.

När stugan var rödtjärad målade de även trädäcket med ljus tjärolja för att slippa en eventuell mögelpåväxt. Även det med mycket gott resultat.

Related projects