Spjutet i Huddingeskogen

Det långsmala grå huset ligger naturskönt med skogen alldeles inpå. På bergstomten samsas tallar, granar och några lövträd med varandra. Huset är ritat av de välrenommerade arkitekterna Jonas Bohlin och Hans Murman. Snickaren Rasmus Larsson, 26, började att bygga sitt 21 meter långa och 5 meter breda drömhus, på sin fritid 2019. Valet att välja Tjärvitriol till det 200 kvm stora huset var givet.

– Det är en fin färg, den plockar upp nyanserna i berget och i stammarna på tallarna samt att det är en naturlig och lättarbetad råvara säger Rasmus.

Rasmus berättar vidare att de upptäckte att det fanns fler kulörer av Ausons tjärfärger att välja bland då de målade en byggbod med Svarttjära som de blev väldigt nöjda med.

Tjärvitriol införskaffades och man provmålade en bit och lät den ligga utomhus under tiden stommen till huset byggdes för att se hur den utvecklades, resultatet gjorde att hela huset målades med färgen.
Huset målades i 2 omgångar under 3 helger.

Vad är du mest nöjd med?
-Utseendet och färgen på huset samt läget. Jag har bara fått positiva kommentarer om färgen och att den smälter in så bra i naturen.

Vilka tre argument skulle du ge till någon annan som funderar på att måla med Tjärvitriol?
– Det är en fin färg, trätjära är en naturlig råvara och den är lättarbetad.