”Tjärleksvinnare” som föll för Rödtjäran

2017 års vinnare i Tjärlekstävlingen föll pladask för Rödtjäran. Ann-Helén och Robert Marklunds röda vinnarhus ligger på en höjd med sjöutsikt i den lilla orten Norra Bergfors utanför Skellefteå. De tackar Rödtjäran för att huset smälter in så fint i den vackra omgivningen.

– Vi föll verkligen för Rödtjäran! Vi ville ge fasaden en naturlig färg med rätt lyster. Det var inte aktuellt med slamfärg då den inte fäster på det släthyvlade timret. Den röda nyansen var också helt rätt för vårt hus, säger Ann-Helén som deltog i tävlingen under sitt Instagram-konto @countrylifesweden.

Drömhus nära familjen
I den lilla byn Norra Bergfors bor inte mer än 15 åretrunthushåll där alla känner alla. Ann-Helén med familj bor 30 meter från två av hennes systrar. Drömhuset stod klart 2016, nu ska familjen bo in sig lite mer innan de börjar plantera på gården.

– Så här långt är vi mest nöjda med att huset är väldigt funktionellt och att läget blev bättre än vad vi hoppades på när vi köpte tomten. Vi fick röja en del skog som skymde den fina utsikten och det var svårt att föreställa sig hur det skulle bli när huset väl stod där. Stilmässigt känns det som att huset smälter in fint i omgivningen och det har vi Rödtjäran att tacka för.

”Levande nyanser och härlig doft”
Ann-Helén och Robert upptäckte Rödtjäran efter lite efterforskningar på webben samt några samtal till olika målarbutiker. Robert var den som höll i penseln och målningen tog en vecka.

– Att färgen täcker så fint redan efter första strykningen är ett stort argument till andra som är lockade av att måla med Rödtjära. Dessutom har färgen en vacker kulör med levande nyanser och en härlig doft, säger Ann-Helén som ser fram emot att njuta av sin helg på Nynäs Havsbad som var priset i Tjärlekstävlingen.

Related projects