Naturskönt på Kinnekulle

Huset ligger vackert på Kinnekulle utanför Götene, i ett område som både är naturreservat, biosfärområde och kulturreservat, och med utsikt över Vänern. Utanför huset passerar cykelstråket Kinnekulleleden som slingrar sig vidare upp på berget genom naturbeteshagar kantade med stora gods och tillhörande arbetarbostäder.

Valet föll på Tjärvitriolen, dels p.g.a. de relativt långa underhållsintervallerna, de naturliga beståndsdelarna, samt det fantastiska arkitektoniska uttrycket som ger både ett modern och traditionellt intryck som passar utmärkt i den miljö vi byggt vårt hus. Vi ville ha ett hus som knöt an och smälte in i omgivningen berättar familjen Sånnek.

– Vi har målat huset själva och valde att stryka det två gånger innan vi flyttade in, då huset är relativt stort lade vi ner ganska mycket tid på målningen , ca en arbetsvecka för två personer.

Anna-Karin och Richard berättar vidare att de har fått otroligt mycket positiva kommentarer kring huset som de ritat själva. Många är nyfikna på vilken färg som använts och tycker att det är snyggt.

– Vi är mest nöjda med den relativt lätta målningen, samt slutresultatet, både innan färgen blivit gråare och nu efter ett år då den åldrats något.

Tre argument som de framhåller till andra som funderar på att måla med Tjärvitriol är att den är enkel att hantera, ger ett snyggt slutresultat samt är ett bra och naturligt träskydd.

Auson gratulerar till 1:a plats i 2019-års Tjärlekstävling!

Related projects