Marklunds Måleri och Golvslip

Marklunds Måleri och Golvslip i centrala Skellefteå utför måleriarbeten och renoveringsprojekt för både företag och privatpersoner. Företaget har funnits sedan 2001 och består av sex målare och två golvslipare/snickare.

”Snygg kulör som smälter in i naturen”

Innan kunderna Lena och Ingemar Norman introducerade Ausons tjärfärger visste de i princip ingenting om trätjära. Nu har Peter Hedström och Jörgen Marklund på Marklunds Måleri och Golvslip målat Lena och Ingemars fina funkishus med Tjärvitriol och de tror verkligen på produkten.

– Det kändes väldigt positivt att måla med tjärvitriolen. Vi gillar att det är en produkt från skogen och att den ger ett hållbart resultat. Lena och Ingemars funkishus blev otroligt snyggt och färgen ger verkligen ett härligt skimmer. Det bästa med tjärvitriolen är den snygga kulören som smälter in i naturen, säger arbetsledaren Peter Hedström.

Bra att provmåla
Peter och Jörgen provmålade en bräda med både Tjärvitriol, Gultjära och Rödtjära. Men det var Tjärvitriol som kunderna Lena och Ingemar föll mest för. Deras funkishus målades sedan under våren 2016, med tre veckor mellan första och andra strykningen.

– Om man känner sig osäker på tjärfärgerna är det jättebra att provmåla först. Låt brädan torka för att se slutresultatet, om man har lång tid på sig kanske man kan lämna den till sommaren därpå. När du målar var riktigt noggrann med blandningsförhållandet mellan trätjära och balsamterpentin, betonar Peter.